Η πατάτα είναι ένα ευαίσθητο λαχανικό, το οποίο χρειάζεται σωστή αποθήκευση ώστε να διατηρηθεί άψογη μέχρι να φτάσει μαγειρεμένη στο τραπέζι μας.
Μετά την αγορά, πολλοί από εμάς τοποθετούμε τις πατάτες, όπως τις αγοράσαμε, σε ακατάλληλα μέρη, με αποτέλεσμα αυτές να αλλοιώνονται γρηγορότερα.
Πώς πρέπει να τις διατηρήσουμε και που να τις αποθηκεύσουμε για να παραμείνουν φρέσκες για περισσότερο καιρό;
Αρχικά, όταν αγοράζουμε τις πατάτες πρέπει να απομακρύνουμε το χώμα. Έτσι θα δούμε αν κάποια πατάτα είναι αλλοιωμένη, χτυπημένη, σάπια, έχει πράσινο χρώμα ή ρίζες. Αυτές που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, καλό είναι να τις απορρίπτουμε για να μην προσβάλλουν τις υγιείς πατάτες.
Αφού τις καθαρίσουμε από το χώμα, τις τοποθετούμε σε χάρτινα κουτιά, χάρτινες σακούλες ή μικρά υφασμάτινα τσουβάλια για να μπορούν να αναπνέουν. Αποφύγετε τις πλαστικές σακούλες που κόβουν τον αέρα και κάνουν τις πατάτες να χαλάνε πιο γρήγορα.
Ένας δροσερός και σκοτεινός χώρος ο οποίος αερίζεται καλά είναι η καλύτερη τοποθεσία για να αποθηκεύσετε τις πατάτες σας. Μην τις τοποθετείτε στο ψυγείο! Οι πατάτες δεν αγαπούν την υγρασία και αν τις βάλετε στο ψυγείο θα πρασινίσουν και θα χαλάσουν πιο γρήγορα. Επίσης, αποφύγετε να τις τοποθετήσετε κοντά σε εστίες θερμότητας ή σε κάποιο ντουλάπι που χτυπάει ο ήλιος συνεχώς.
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα καταφέρετε να έχετε καλοδιατηρημένες πατάτες και να τις απολαμβάνετε για περίπου δύο μήνες.